O tragedie cumplită s-a întâmplat la Bârlad! Alina, o tânără de numai 16 ani, și-a pus capăt zilelor, zilele trecute, în toaleta dezafectată a Stației CFR Banca.
Alina era elevă la Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ din Bârlad, la o clasă de profesională. Fata, care a fost crescută de bunica paternă, a fost găsită spânzurată în toaleta clădirii, iar cazul a înfiorat întreaga comunitate. Cel mai probabil, adolescenta a clacat din anumite motive și nu a fost sprijinită de nimeni. Sute de oameni au fost alături de ea pe ultimul drum.
“Adolescența vine cu o nouă criză de identitate. În cazul de față vorbim de un copil abandonat emoțional în prima perioadă a copilăriei, lipsit de dragoste și iubire maternă, iar refuzul de a-i permite copilului să iubească a venit ca o confirmare din păcate că nu aparține nimănui pe acest pământ. Această convingere a primit-o prin neglijența părinților care s-au înstrăinat față de acest copil. Un astfel de caz e un semnal de alarmă pentru comunitate, școală și familie. E foarte important să fim mai atenți la cei triști, închiși, izolați. Acest caz ne spune cât de blocați suntem față de reacțiile copilului aflat în suferință. Locul public ales de copil este pentru a-și face auzită durerea și disperarea și asta spune totul despre cazul de care vorbim!”, a precizat Ionel Brătianu, psiholog, pentru VremeaNouă.ro.
Fata și-a luat viața, dar nu înainte de a lăsa un bilet de adio pentru bunica ei în care i-a explicat motivele gestului disperat. Alina fusese abandonată de mama ei la vârsta de doar 1 an. Tatăl ei, care lucra în străinătate pentru a face față cheltuielilor, a venit acum în țară să își îngroape fiica.
Iată câteva însemnări ale Alinei, de pe pagina ei de socializare, care trebuia să dea de gândit prietenilor și celor apropiați, cât de tristă era fata și ce gânduri o bântuiau:
“Cu puțin fard și un zâmbet dulce vei ascunde clar că inima îți plânge”, “plâng grav..”, “Strigătul sufletului nu se aude niciodată. – simțindu-se tristă” “, “Uneori cel mai frumos zâmbet ascunde cele mai grele dureri… fericirea este ceea ce mimăm unii dintre noi în fiecare zi.” “Uneori aș vrea să mor, oricum nu voi lipsi nimănui…”… sunt doar câteva mesaje în care Alina dădea semnale că trebuie ajutată moral, sprijinită, pentru a nu face gesturi necugetate.
Sursa foto: VremeaNouă.ro.